Deeldag

cropped-IMG_5876.jpgEen Deeldag is een dag waarop wijkbewoners met elkaar ontdekken wat delen is en het ook doen. Ze kunnen er samen achter komen wat ze al delen, hoe ze meer kunnen gaan delen en wat ze van elkaar kunnen leren. Het gaat om het delen van hulp, spullen, en kennis. Delen zorgt voor meer verbinding tussen mensen en is een oplossing voor veel hedendaagse vraagstukken op het gebied van participatie in de wijk. Immers, als je weet wie je waarvoor kunt bellen en je weet dat dat mag, dan is elkaar helpen en meedoen nog makkelijker. Iedereen kan delen en heeft wel iets  te ontdekken over hoe je kunt vragen om wat je nodig hebt en hoe je iets zelf aan kunt bieden.

Er zijn op een deeldag bijvoorbeeld sprekers die hun verhaal delen, workshops waarin mensen hun kennis of vaardigheden met elkaar delen, ondernemers en waarmakers die je op weg helpen met een logo of website, een weggeefmarkt en durftevragen. Wie er ook staan, deze mensen, deze buurtbewoners zijn er om elkaar te helpen.

Deelwinkel helpt iedereen die in de eigen wijk een deeldag wil organiseren. We proberen aan te sluiten bij wat er al gebeurt en willen daar onze ervaringen aan toe voegen, zodat iedere wijk een eigen lokale smaak heeft. We streven ernaar om zo min mogelijk met geld te doen door zo veel mogelijk mensen, maatschappelijke clubs en ondernemers te betrekken met hun bijdrage in natura. Door het organiseren van een deeldag dragen we lokale mensen onze kennis over zodat zij leren hoe het later zelf te doen.

De deeldag is in de Nijmeegse wijken ontstaan en doorontwikkeld tot beproefd concept dat op iedere plek op maat ingezet kan worden.

Meer diensten ontdekken of contact zoeken